Curs de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice

Primul modul al Cursului de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis și cooperarea Katholische Sozialwissenschaftliche Zentralstelle (KSZ) din Germania, s-a desfășurat în perioada 26-28 noiembrie 2018, la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni.
Cursul a fost sustinut de experti din Germania: Mons. Dr, Prof. Peter Schallenberg, director KSZ, Dr. Arnd Küppers, director adjunct KSZ şi Mag. Theol. Lars Schäfers, cercetător asociat KSZ. Formatorii au abordat următoarele teme: „Justiție / Dreptate și iubire: Introducere în Doctrina Socială Catolică”, „Angajamentul personal și social: Iubirea în acțiune”, „Etica Doctrinei Sociale Catolice”, „Ecologia umana: justiția socială și față de mediu”. Documentele suport pentru sesiunile de lucru, discuţii şi analize pe text, în grupuri, au fost scrisorile enciclice papale: Deus caritas est, Caritas in veritate, Laudato si, Centesimus annus şi lucrarea DOCAT.
Au participat la curs reprezentanți ai Asociațiior Caritas diecezane/eparhiale din țară, Kolping Romania, Actiunea Catolică şi Seviciul Maltez de Ajutor, precum şi un reprezentant al Conferintei Episcopilor din România și unul de la Universitatea Bucureşti (Snagov).
Acest modul de formare este primul dintr-o serie de patru şi reprezintă una din componentele proiectului FOCUS – Program de pregătire spirituală în Doctrina Socială a Bisericii Catolice, pentru laici și preoți, angajați și colaboratori ai organizațiilor catolice din România implicați în activități socio-caritabile, implementat în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020.
Următorul modul al cursului este programat la Cluj-Napoca, în perioada 25-28 martie 2019. Confederația Caritas România