Ziua Internationala a Voluntariatului – Caritas Romania

De Ziua Internațională Voluntariatului am promovat voluntariatul și asistența umanitară. Tineri voluntari din Satu Mare au participat la un workshop despre asistența umanitară pe plan global și au aflat cum pot să se implice și ei prin programul EU Aid volunteers. Tot în Satu Mare, la târgul de crăciun, voluntarii de la Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare au prezentat un flashmob despre cum ajută voluntarii pe semenii lor. Au fost prezentate panourile informative despre programele de asistență umanitară și despre voluntariatul pe plan internațional și voluntarii au distribuit materiale informative.
în Cluj un grup de tineri au participat la o caravană informativă, organizată de Caritas România, în care un fost voluntari și-a împărtășit experiențele din Africa. Participanții au avut posibilitatea să se informeze despre programul EU Aid Volunteers și să vizualizeze filmul artistic „Hotel Rwanda”. Mai mulți participanți și-au exprimat interesul de a se implica în acțiuni de voluntariat.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului TEACH, implementat de Confederația Caritas România în parteneriat cu mai multe organizații Caritas din Europa și finanțat de Comisia Europeană prin inițiativă „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”.