Mărțișor în dor de tradiții

Al treilea eveniment din seria celor 30 organizate cu prilejul anului jubiliar “Caritas – 30 de ani de caritate” s-a desfăşurat la catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, duminică, 23 februarie 2020, intitulat “Mărţişor în dor de tradiţii”.

Ca în fiecare an, primăvara este vestită de mărţişoare, de fire albe şi roşii unite într-o armonie perfectă. Anul acesta, în dor de tradiţii, beneficiarii alături de voluntarii şi angajaţii Centrului diecezan Caritas Iași au intrat în atelierul de creaţie şi au confecţionat manual mărţişoare, în dor de tradiţii. Simbolul mărţişorului face trimitere la credinţă, unitate, iubire pentru semeni.

Astfel, am reuşit şi noi să transformăm mărţişorul în fapte bune. Duminică, 23 februarie, la catedrala “Sfânta Fecioara Maria, Regină” din Iaşi a avut loc evenimentul caritabil “Mărţişor în dor de tradiţii” ce a avut drept scop susţinerea cauzelor promovate de Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineri “Don Bosco” (din Iaşi şi Buruieneşti), Centrul de Resurse pentru Familii şi Centrul de Îngrijire la Domiciliu. Cu fondurile obţinute (2.600 lei proveniţi din vânzarea mărţişoarelor şi donaţii) ne dorim să aducem primăvara în casele şi sufletele lor, ne dorim să oferim zâmbete pentru copii, linişte sufletească pentru familiile defavorizate şi strângeri de mână pentru vârstnicii singuri).

Gândul nostru de recunoştinţă se îndreaptă către catedrala “Sfânta Fecioara Maria, Regină” din Iaşi, gazda evenimentului care de fiecare dată ne este alături şi promovează cauzele noastre, tuturor celor care au ales să se întoarcă la tradiţii, oferind prin achiziţionarea mărţişoarelor o bucurie beneficiarilor noştri, dar nu în ultimul rând, voluntarilor şi angajaţilor Asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi pentru implicare şi devotament.

Sursa: Episcopia Romano-Catolică de Iași