Doctrina socială în atenție

”…doctrina socială catolică s-a îmbogăţit şi perfecţionat constant de-a lungul anilor […] dar vine din inima Evangheliei. […] Dacă eu vă invit să cunoaşteţi cu adevărat doctrina socială a Bisericii, nu visez doar la grupuri care să şadă sub copaci şi să discute despre aceasta […]. Visul meu este mai mare: îmi doresc un milion de tineri creştini, ba mai bine, o întreagă generaţie, care să fie pentru contemporanii lor “doctrina socială pe două picioare”.

(Papa Francisc în Prefaţă la DOCAT)

În 2 și 3 martie, în localitatea Traian, jud. Neamț, s-au întâlnit participanții la sesiunea de instruire privind DOCAT- doctrina socială a Bisericii Catolice, realizată în cadrul proiectului FOCUS de către Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași. Cei opt participanți s-au bucurat de un mediu inspirațional de lucru și au aprofundat învățătura care definește modul de reacție față de problemele sciale ale comunității.

Următoarea sesiune de pregătire este programată pentru jumătatea lunii martie 2020.

Și la Asociaţia Caritas Eparhial Oradea se va realiza un program similar, la Centrul Social „Maria Rosa”, str. Theodor Aman nr. 1C, Oradea (în 27-28 martie 2020 și 15-16 mai 2020).

Persoanele instruite vor deveni multiplicatori şi vor disemina informaţia în comunităţile sau organizaţiile în care activează.