Serviciu de îngrijire la domiciliu extins cu fonduri europene

Asociația Caritas Catolica Oradea este în slujba celor nevoiași de 30 ani, având program de  îngrijire la domiciliu din 1997.

Un nou proiect lansat în urmă cu câteva zile la Oradea-  Dezvoltarea serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu destinate persoanelor vârstnice – va permite suplimentarea numărului beneficiarilor îngrijiți la domiciliu cu 180 de persoane de peste 65 de ani, care vor beneficia de servicii gratuite în următoarele 36 luni.  Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Conferința de lansare a noului proiect a fost deschisă de ex. László Böcskei episcop diecezan romano catolic, ce în discursul său a accentuat că asociația Caritas, prin proiectele derulate  ”de fapt îndeplinește misiunea creștinească de a sluji aproapele, cel marginalizat, cel aflat în suferință. Beneficiarii Caritasului primesc de două ori: în primul rând primesc asistență medicală, dar la fel de important este că primesc și acea apropiere umană de care au nevoie în suferința lor. Atenția și timpul acordat de angajații Caritas contează enorm de mult în viața acestor oameni”.

Și reprezentanții autorităților locale din cele cinci localități bihorene acoperite de acest serviciu – Marghita, Oradea, Oșorhei, Sălacea și Săcueni recunosc beneficiile pe care le aduce organizația.

Părintele Rajna József, directorul Asociației Caritas Catolica, care a subliniat că această lună e de importantă aniversare – 30 de ani de existență a organizației și e o bucurie derularea acestui nou proiect.

15 angajați care au primit o instruire profesională de 360 ore în domeniul îngrijirii vor îngriji vârstnicii, oferind îngrijiri medicale și servicii de bază și suport cum ar fi igienă personală, alimentație sau plata facturilor, cumpărături, procurare de medicamente, inițierea familiilor în tehnicile de îngrijire pentru a ajuta adaptarea la o nouă situație.

Cei interesați pot contacta Centrul de Îngrijire la Domiciliu Caritas Catolica telefonic, +40(0)259/470-013, sau personal pe Str. Spartacus nr.31/A în timpul săptămânii între orele 8–16.