Cinci măsuri-cheie pentru evitarea colapsului sectorului social și medico-social

Confederația Caritas, FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, FONPC, Rețelele Dizabnet și SenioriNet aau trimis domnilor Ludovic Orban, Prim-Ministrul Guvernului României și Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe cinci măsuri-cheie pentru evitarea colapsului sectorului social și medico-social.

Serviciile sociale furnizate de organizațiile societății civile și lucrătorii din sistemul social și medico-social, care au o importanță majoră în comunitate în perioada de criză pe care o parcurgem, au nevoie de cinci măsuri cheie pentru a nu intra în faliment, cu consecințe dramatice asupra beneficiarilor lor, persoane vulnerabile.
Situația este de o gravitate maximă pentru că toate sursele de finanțare ale serviciilor sociale ale organizațiilor societății civile sunt în prezent în pericol, odată cu suspendarea serviciilor de zi către beneficiari, iar costurile serviciilor rămase funcționale cresc foarte rapid. Toate aceste servicii funcționează preponderent din donațiile și sponsorizările companiilor și ale persoanelor fizice și se sprijină pe un procent mic dar important de finanțare publică, reprezentat de subvenții, contracte de furnizare de servicii și granturi, din bugetul central și al autorităților locale.
Pentru a menține sectorul social funcțional și a evita falimentul rapid al furnizorilor non-profit de servicii sociale, vă solicităm cinci măsuri-cheie pentru sector:

Detalii aici: Mentineti activ sistemul serviciilor sociale pe perioada crizei COVID 19_1