Solidari cu cei aflați în nevoie!

Misiunea noastră este să ajutăm, să promovăm caritatea și să fim alături în permanență de cei marginalizaţi social, singuri sau bolnavi.

Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași continuă activitățile de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii din localitățile: Iași, Mircești, Oțeleni și Hălăucești în jud. Iași, Faraoani și Pârgărești în jud. Bacău, Roman, Tămășeni, Sagna și Săbăoani în jud. Neamț, Huși în jud. Vaslui și în mun. Suceava.

Persoanele vârstnice reprezintă segmentul de populație cel mai vulnerabil în contextul pandemiei COVID-19. În această situație de criză, acordăm preponderent servicii pentru persoanele aflate în evidența centrelor noastre: vârstnicii singuri fără aparținători și cazurile medicale ce au nevoie urgentă de continuarea serviciilor la domiciliu (injecții, perfuzii, pansamente, etc). De asemenea, personalul și-a oferit disponibilitatea de a sprijini vârstnicii singuri din comunitate care au nevoie de cumpărături (alții decât beneficiarii programului). Pe lângă nevoile medicale, furnizarea la domiciliul beneficiarilor noștri de alimente, medicamente, produse de igienă și îngrijire personală generează o nevoie socială urgentă, de care echipa noastră se îngrijește în permanență.

Programul Centrul de Resurse pentru Familii ce oferă asistență socială pentru familiile defavorizate continuă de asemenea activitatea.
   În această perioadă, activitatea este bazată pe ședințele de consiliere telefonică, echipa centrului alături de voluntari având conversații de 30-45 de minute cu fiecare beneficiar în parte. Aceste apeluri telefonice au avut ca scop situația de criză prin care trecem în acest moment, virusul covid-19 și cum să prevenim răspândirea, dar și problemele cu care se confruntă și lipsurile materiale. Astfel, s-a realizat o listă cu nevoile fiecărei familii în parte, pentru ca acestea să fie acoperite prin cumpărături ce vor fi direcționate către ei la domiciliu.

În cadrul Centrelor ,,Don Bosco” activitățile ce se desfășoară în această perioadă constau în dialog pe grupuri private pe facebook dedicate beneficiarilor și părinților, campania ,, Totul va fi bine”, prin care copiii beneficiari transmit mesajul lor de încurajare tuturor, oferirea pachetelor alimentare beneficiarilor în mod individual prin chemarea acestora la sediul centrului, consiliere psihologică online și telefonică cu beneficiarii și părinții acestora.

În cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”, în această perioadă, se desfășoară o serie de activități de tip „altfel”, în vederea dezvoltării abilităților educaționale, de creștere a stimei de sine și de dezvoltare a unei vieți independente pentru fiecare copil.

Din solidaritate pentru comunitate, vă invităm să fiți în continuare purtători de valori umane și creștine și să veniți în sprijinul celorlalți.