Activi în comunitate!

Asociația Caritas Eparhial Oradea sprijină, anual,  cincisprezece familii aflate în dificultate din Oradea și împrejurimi. Acum în stare de urgență, asociația și-a propus să ajute și alte familii care sunt în imposibilitatea de a se autogestiona.

Prea Sfinția Sa Virgil Bercea a înțeles această situație și, prin Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, a contribuit financiar la realizarea pachetelor pentru aceste familii.

”Salutăm gestul Asociației Caritas Eparhial Oradea, care a inițiat această împlinire evanghelică de azi, și nu este o simplă coincidență: „Adevărat vă spun vouă că, întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai mei prea mici, Mie Mi-ați făcut” (Mt 25, 40). Mulțumim din suflet și dorim inițiatorilor și beneficiarilor un Paște binecuvântat, trăit zilnic prin speranță, credință și iubire.” – a declarat părintele protopop Zima Zorel.

Familiile beneficiare sunt, familii monoparentale, familii cu membri care au venituri doar din salariile minime pe economie, persoane vârstnice din zona rurală, care sunt provocate a-și „drămui” puținul care să ajungă zilnic, puțin câte puțin.

Pentru familiile din Oradea și împrejurimi, distribuirea s-a realizat prin asistentul social și voluntarii Caritas.

În urma solicitărilor venite din zona Beiuș, asociația a cerut – prin protopopiatul Beiuș – implicarea preoților din acest protopopiat, pentru identificarea familiilor care au nevoie de ajutorul nostru iar preoții au identificat 88 de familii în această situație.

Practic, în această perioadă am distribuit peste 150 de pachete, în valoare de 10.927,96 lei.

Susținere din partea colaboratorilor pentru beneficiarii noștri

• Dacă e marți, e pizza

În fiecare zi de marți pe perioada stării de urgență, restaurantul Black Wolf din Oradea oferă 25 de pizza de diferite sortimente, persoanelor care au nevoie de ajutor alimentar. Acțiunea care i-a bucurat și surprins pe beneficiarii cantinei sociale a Asociației Caritas Eparhial Oradea a debutat în 14 aprilie a.c.

• Suprize dulci și zâmbete largi

Asociația Kiwanis Art și motocicliști din Oradea au ajuns și la Centrul Social Maria Rosa la copiii aflați în baza noastră de date. În pachete, înafară de alimente de bază, erau dulceață, cozonac, ouă din ciocolată și chiar creioanele ceramice și blocuri de desen.  Mulțumim Asociației Kiwanis Art pentru donație și grijă.