Caritas Maramureș, în căutare de beneficiari!

Asociația Caritas Maramureș a început recrutarea de persoane vârstnice de 65 de ani și peste, ce vor beneficia GRATUIT de îngrijire socială și comunitară la domiciliu prin proiectul ,,Vârsta a treia – oglinda comunitații”, finanțat din fonduri europene.

Sunt 60 de locuri disponibile pentru îngrijire SOCIALĂ la domiciliu, serviciu care se adaptează nevoilor acestor persoane și se orientează către menținerea unui tonus cât mai bun atât a stării psihice cât și a corpului, care constau în consiliere, sprijin, monitorizarea sănătății, îngrijire personală, menținerea igienei personale, realizarea de mici comisioane pentru care ar trebui să părăsească domiciliul (cumpărături, rețete, etc), sprijin pentru un program adaptat la mobilitatea deținută.

De asemenea, mai sunt 60 de locuri disponibile pentru îngrijire COMUNITARĂ pentru vârstnicii izolați la domiciliu, din Baia Mare, fără sprijinul familiei, cu limitare din diverse motive a activităților zilnice, în risc de sărăcie, care să fie sprijiniți și încurajați să depășească izolarea, sprijiniți să acceseze serviciile care să-i scoată din zona de risc de sărăcie, și de vulnerabilitate. Aceștia sunt vârstnici care nu au probleme grave de sănătate, care să le împiedice deplasarea din locuință, dar de regulă sunt cei singuri și aflați în risc de sărăcie.

De asemenea, organizația va recruta persoane vârstnice, atât bărbați cât și femei, fără probleme majore de sănătate pentru a fi voluntari în acest proiect.