Mobilizare națională a Serviciului de Ajutor Maltez

Serviciul de Ajutor Maltez în România a fost solicitat de către autorități sau a răspuns nevoii sesizate în comunitățile unde activează și astfel specialiștii serviciului au fost la dispoziția beneficiarilor prin mijloace de comunicare telefonice și online, oferind informații, recomandări cu privire la problemele și nevoile acestora.

Mobilizarea a fost națională și alături de Secretariatul General în 13 sucursale/filiale am ajutat persoanele vulnerabile din Aiud, Baia Mare, București, Blaj, Cluj-Napoca, Dorobanți, Micfalău, Oradea, Pitești, Satu-Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetul Marmației, Timișoara. Și programele Grădinița Malteză și Masa pe roți s-au mobilizat.

Efortul făcut și reusursele atrase au fost însemnate. În cele trei luni, am distribuit peste 35.000 de pachete igienico-sanitare, am consiliat peste 1100 de persoane și am făcut campanii de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 pentru alte 1050 de persoane.

Am amenajat trei adăposturi de noapte și am distribuit aproape 10.000 de porții de mâncare caldă și cam tot atâtea pachete de alimente.

Am făcut și donații către 11 instituții care au primit donații în echipamente de protecție de la noi, însemnând 750 măști chirurgicale și 180 de costume de protecție dar și 550 litri soluție dezinfectantă donată.

Peste 100 de voluntari s-au alăturat echipelor de angajați ai Serviciului Maltez care a reacționat în parteneriat cu autoritățile locale. Și nu doar cu autoritățile am fost în parteneriat ci și cu colegii din ONG-uri cu care am realizat acțiuni de sprijin în comun. Firme și companii s-au alăturat organizației noastre pentru a susține acțiunile de sprijin, manifestându-și interesul de a continua aceste colaborări și pe viitor.

De asemenea, în contextul acestei perioade de criză au fost identificate o serie de persoane aflate în situații de risc, fapt care a determinat în unele locații reconfigurarea activităților.

Efortul voluntarilor și al angajaților în această perioadă a fost unul care se regăsește în rezultatele înregistrate, fiind mândri și recunoscători pentru devotamentul și implicarea lor.