CNCD trebuie să servească EXCUSIV combaterii discriminării!

Caritas România alături de reprezentanții a 221 de organizații neguvernamentale s-au adresat astăzi parlamentarilor români care, cel mai probabil luni, vor audiera în comisii candidații pentru noua componență a Consiliului Național de Combatere a Discriminării, cu solicitarea de a avea în vedere că și în situația unui vot politic, a unor candidați susținuți de partide, pentru ca acest consiliu să funcționeze optim și să servească scopului lui, e obligatoriu ca în componența lui să fie și reprezentanții reali ai grupurilor care deseori sunt discriminate deseori.

”Concret, vă solicităm să susțineți prin vot candidatura colegei noastre Daniela Tontsch, președinte al Consiliului National al Dizabilității din România de trei mandate, un om care s-a născut cu dizabilități fizice și a luptat toată viața pentru a reuși să trăiască normal din fotoliul rulant.

Daniela Tontsch este absolvent al Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, iar de anul acesta și a unui master ”Istoria ideilor, mentalităților și culturii de masă”, la Facultatea de Istorie, așadar la o universitate, care ca multe altele din România este neaccesibilizată.

În plus, dna Tontsch este în Consiliul general și Consiliul Director al Institutului Român pentru Drepturile Omului, unde are o activitate recunoscută.

Menționăm aceste elemente pentru ca dumneavoastră să înțelegeți că dna Tontsch are întreaga experiență necesară pentru a ocupa o astfel de funcție.

Credem că este timpul să girați prin vot prezența în CNCD a unor profesioniști cu legitimitate în raport cu problematica discriminării, iar dna Tontsch este cu atât mai potrivită cu cât cea mai reclamată discriminare către acest consiliu este la adresa persoanelor cu dizabilități.”

Susțin acest punct de vedere:

FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, cu 37 ONGuri membre

Dizabnet- Reţeaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilităţi, cu 107 de ONGuri membre

FONPC- Federația ONG pentru copil cu 75 de ONGuri membre

CERE- Centrul de resurse pentru participare publică

Asociația Atlatszo Erdely (Transilvania Transparentă)