Centrul de zi Cenade își continuă activitatea cu copiii în mediul online

25 de copii cu 25 de tablete și 25 de cartele cu acces la internet. Ei sunt beneficiari ai proiectului ”Școala după școală CENADE” finanțat de Fundația Regală Margareta a României prin Programul ”Investiție în mediul rural 2019-2020”.

Această donație realizată de Fundația Vodafone România permite continuarea activităților socio-educative și de suport în această perioadă de criză, oferind posibilitatea de a-și forma abilități noi de utilizare a tehnicilor moderne de comunicare și învățare asistată de tehnologie.

Cea mai mare parte a beneficiarilor proiectului provin din medii defavorizate, unde nu au dispus până în acest moment de tehnica necesară pentru accesarea învățământului cu predare on-line, primirea acestor tablete însemnând acces la educație și dezvoltare personală.

Alte patru centre ale Caritas Blaj sunt frecventate de alți 75 de copii proveniți din medii sociale vulnerabile și aceștia, de asemenea, au nevoie și așteaptă ca cineva să le ofere această posibilitate de a beneficia de tehnologie pentru a avea acces la învățare.

Sperăm ca exemplul de responsabilitate și solidaritate oferite de Fundația Regală Principesa Margareta a României și de Fundația Vodafone România să fie urmat și de alte organizații și binefăcători care pun în centrul omul cu nevoile și problemele sale.