Jocul de-a vacanța şi asistență pentru beneficiari, la organizaţiile sociale catolice

Perioada de vară și de pandemie totodată ne obligă să continuăm acţiunile atipice cu beneficiarii noştri. De data aceasta însă, căldura şi vacanţa par a fi de partea noastră.

La Timişoara, la Centrul rezidențial ”Mama şi Copilul”, imediat după finalizarea cursurilor și a examenelor au început pregătirile pentru vacanţă de vară. Copiii suportă foarte greu restricţiile de mobilitate menite să prevină infectarea cu Covid-19. Jocurile și distracția se desfășoară mai ales în perimetrul casei, dar am instalat o piscină, s-au pregătit grădina şi curtea pentru vară şi un portofoliu important de jocuri de interior.

Orice joc are însă un scop al lui și specialiștii noștri știu să ajungă la acel scop și să încerce să dezvolte abilități să facă educație și chiar mici lecții școlare, astfel încât beneficiarii să nu abandoneze programul de pregătire și asistență în care sunt.

La centrele de bătrâni ne jucăm mai puțin și simțim și mai puțin vacanța, dar încurajăm relaxarea și socializarea în grupuri foarte mici. La cele două centre din Bacova- Centrul de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici şi bolnavi cronici ”Casa Sf. Ioan” și la Centrul de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici şi bolnavi cronici ”Casa Sf. Francisc”, vârstnicii care au o stare de sănătate bună ies în parc și joacă jocuri de recreere (şah, table). Acum ne vin în vizită și rudele, pentru că vârstnicii au nevoie și de iubire și familie, dar acestea se desfăşoară într-un mod cât mai sigur, pentru a preveni răspândirea SARS-COV2.

În toate serviciile noastre însă ne amintim cu mare bucurie despre excursii și petrecerile de aniversare pe care le făceam și așteptăm cu dor că vremurile acelea să revină.