cover nr 3
CJAS

Cine deconteaza serviciile de îngrijire la domiciliu?

Spitalele din întreaga țară au eliberat paturile în scopul pregătirii pentru creșterea numărului de infectați cu COVID-19 și pacienții asigurați au fost externați din spitale și îndrumați să solicite medicilor de familie continuarea îngrijirilor la domiciliu.

Furnizorii privați sunt solicitați așadar să ia mai multe cazuri și în plus le-au crescut și cheltuielile de furnizare a serviciilor, bugetul lunar acordat pentru îngrijirea la domiciliu prin Contractul semnat cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate nemai acoperind necesarul. Citește mai mult

Cinci măsuri-cheie pentru evitarea colapsului sectorului social și medico-social

Confederația Caritas, FONSS- Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, FONPC, Rețelele Dizabnet și SenioriNet au trimis domnilor Ludovic Orban, Prim-Ministrul Guvernului României și Florin Cîțu, Ministrul de Finanțe, cinci măsuri-cheie pentru evitarea colapsului sectorului social și medico-social. Citește mai mult
Acum mai mult decat în alte timpuri, solidaritatea și umanitatea sunt atitudini necesare pentru a susține oamenii care trec prin stări de teamă și se simt neputiincioși în fața bolii ori chiar își pierd persoane apropiate.

Pr Egidiu Condac, președintele Confederației Caritas vă transmite un mesaj de încredere și responsabilitate, tuturor. Vezi video

condac_egidiu

Organizațiile Caritas - în prima linie, alături de beneficiari

În plină criză generată de pandemia cu Coronavirus, organizațiile catolice Caritas și partenerii lor, furnizori de servicii sociale, sunt la patul vârstnicului, lângă persoana cu dizabilități sau copilul abandonat din centre rezidențiale și continuă să-și desfășoare activitatea oferind suport beneficiarilor lor.
Pentru că ne-am asumat să ușurăm suferința și să ștergem lacrima, îngrijirile la domiciliu nu au încetat și, în aceste zile, oferim suport și pentru bolnavii care au fost scoși din spitalele ce urmează a fi pregătite pentru cei infectați cu COVID-19.

Caritas Alba Iulia își continuă activitatea
Caritas Eparhial Oradea - O masă caldă pentru persoane vulnerabile
Și Caritas Blaj rezistă timpurilor
Caritas Satu Mare - servicii furnizate in stare de urgenta
Caritas Iași - Solidari cu cei aflați în nevoie!
Caritas Catolica Oradea sprijină comunitatea
Felicitare_Paste_Caritas Romania_2020