cover 5

Reprezentarea membrilor în dialog cu Ministerul Muncii

Confederația Caritas este implicată la nivel național într-un grup de lucru de la nivelul ANDPDCA, care se reunește din două în două săptămâni.
După ce în întâlnirea trecută am ridicat problema modului în care sunt rambursate sumele către ONG-urile cu serviciile rezidențiale care au avut personal în carantină pe perioada stării de urgență, am sesizat și diferențe de reacție ale AJPIS-urilor de la un județ la altul, față de alocarea subvenției pentru perioada de pandemie.
Am transmis dnei președinte ANDPDCA Mădălina Turza aceste informații și dna și-a arătat disponibilitatea invitării la o discuție de lucru și a dnei Lăcrămioara Corcheș, director general ANPIS.
Dialogul este confirmat pentru vineri, 19 iunie 2020 și este un bun prilej de a pune în discuție și o sumă de nelămuriri referitoare la licențiere/relicențierea serviciilor cărora le expiră licența. Citește mai mult

Mobilizare națională a Serviciului de Ajutor Maltez

Serviciul de Ajutor Maltez în România a fost solicitat de către autorități sau a răspuns nevoii sesizate în comunitățile unde activează și astfel specialiștii serviciului au fost la dispoziția beneficiarilor prin mijloace de comunicare telefonice și online, oferind informații, recomandări cu privire la problemele și nevoile acestora. Mobilizarea a fost națională și alături de Secretariatul General în 13 sucursale/filiale am ajutat persoanele vulnerabile din Aiud, Baia Mare, București, Blaj, Cluj-Napoca, Dorobanți, Micfalău, Oradea, Pitești, Satu-Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetul Marmației, Timișoara. Și programele Grădinița Malteză și Masa pe roți s-au mobilizat. Efortul făcut și reusursele atrase au fost însemnate. În cele trei luni, am distribuit peste 35.000 de pachete igienico-sanitare, am consiliat peste 1100 de persoane și am făcut campanii de prevenire a infectării cu SARS-COV-2 pentru alte 1050 de persoane. Citește mai mult
maltez 2

Voluntarii Caritas Catolica au trecut proba implicării

Deja la mijlocul lunii martie, în ajunul decretării stării de urgență s-a format echipa de voluntari pentru ajutorarea persoanelor vârstnice în cadrul Asociației Caritas Catolica. Scopul era ca pe perioada interdicției de ieșire să ajute persoanele trecute de 65 de ani, care în urma decretelor nu-și puteau procura cele necesare traiului zilnic.
Drept urmare, timp de zece săptămâni voluntarii Asociației Caritas au mers la cumpărături, au scos rețete și au procurat medicamente, au plătit facturi și au rezolvat alte probleme pentru vârstnici. Săptămânal, au avut astfel grijă de aproximativ 40 de persoane, sfidând nu doar pericolul de infectare cu coronavirus, dar și birocrația născută în urma dispozițiilor.
Misiunea lor s-a încheiat săptămâna trecută, dar efectele muncii lor vor fi resimțite încă multă vreme în viața îngrijiților.
„Eu și soțul meu am fost foarte mulțumiți de voluntarii Caritasului. Noi suntem și bătrâni, și bolnavi, amândoi. Eu am 80 de ani, soțul meu are 84 și ne deplasăm foarte greu, doar cu cadru. Așa că ne-au ajutat foarte mult prin efectuarea cumpărăturilor” – a declarat Margareta Pelle, una din beneficiarele programului. Citește mai mult
voluntari

Conferința Regională Caritas Europa - 19 mai 2020

În contextul pandemiei globale, Conferința Regională Caritas Europa de anul acesta s-a ținut în spațiul virtual, pe 19 mai. Chiar și în aceste condiții, un eveniment de asemenea însemnătate a adunat invitați de vază [...] Caritas România a fost reprezentată de președintele său, Pr. Egidiu Condac.
Citește mai mult
aticol newsletter 1
proiect ABC newsletter

Caritas - dimensiuni europene

Programul național Emergency participă într-un nou proiect internațional
Confederația Caritas România dezvoltă un nou parteneriat cu Caritas Europa și organizații Caritas din Austria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Ucraina, Georgia și Armenia sub forma unui proiect - finanțat de Comisia Europeană prin programul „EU Aid Volunteers - EUAV” (EUAV - Inițiativa „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”)- numit „Accompaniment and Building Capacities in EUAV” (ABC-EUAV).
Mai mult chiar, proiectul își propune să dezvolte capacitățile organizațiilor partenere în domeniul de asistență umanitară și reducerea riscului de dezastre și de pregătire organizațională pentru situații de urgență.
Vestea bună e că și Caritas România va putea certifica voluntari și oferi stagii pentru programe de voluntariat EUAV. Practic, Caritas România se pregătește alături de partenerii săi în managementul voluntarilor și salvgardare, ceea ce va avea ca efect și recrutarea și încurajarea tinerilor să participe la oferirea de ajutor umanitar la nivel național și internațional. Citește mai mult
facebook youtube
Dezabonare