cover 2.2
articol 30 caritas

Iași - 30 de primăveri împreună cu comunitatea

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi este o asociaţie de utilitate publică, non-profit, de tip umanitar care de 30 de ani acţionează în domeniul serviciilor sociale comunitare și furnizează servicii sociale și socio-medicale persoanelor defavorizate.

În primăvara anului 1990, într-o clădire abandonată de pe Strada Sărărie, nr. 134 din Iași, fondatorii Caritas au ales să adăpostească copiii abandonați și profund afectați de fenomenul comunist. Ulterior au luat naștere diverse programe menite să creeze o civilizație a iubirii și a solidarității între oameni, a ajutorării semenilor noștri mai puțin norocoși. Citește mai mult
serviciu
Docat (1)

Oradea - Parteneriat pentru dezvoltare locală

Organizațiile catolice au început de mult să-și profesionalizeze activitatea de furnizori de servicii sociale și încearcă să atragă și resurse din fonduri europene. Pentru aceasta întreprind eforturi pentru a deveni, prin atragerea de fonduri, adevărați investitori în Citeste mai mult
Parteneriat pentru dezvoltare locala.jpeg

Cluj Napoca -”Grădiniţa specială Malteză”, locul unde copii cu dizabilități neuromotorii sunt recuperați

Când am vizitat colegii de la Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România -www.maltez.ro la Cluj și am întrebat ce serviciu ar vrea să-și arate, fără timp de gândire, mi-au spus Grădinița Malteză, în fapt Centrul de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii. Povestea a început a fi spusă cu pasiune. Din 1993, Grădinița e de fapt răspunsul la necesitatea Citește mai mult
gradinita malteza1

NOU: Calendar de finanțare europeană

În ultima vreme au apărut o sumă de apeluri de proiecte europene. De asemenea, dl ministru al fondurilor europene, Maricel Ioan Boloș, a publicat informația conform căreia Ministerul Fondurilor Europene pregătește lansarea a 10 apeluri de proiecte în perioada imediat următoare, menționate mai jos
ministru

Apeluri de proiecte

POR: Finanțări de până la 1 milion de euro în cadrul celui mai nou apel lansat în consultare publică adresat creșterii gradului de acoperire cu servicii sociale

START ONG 2020: Programul prin care ONG-urile și nu numai pot beneficia de o finanțare totală din partea Kaufland România de 500.000 de euro

POCU: A fost lansat programul pilot pentru stimularea participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate

FDSC a lansat fondurile norvegiene!
Harta apelurilor va poate ghida în a alege call-ul potrivit, în funcție de obiectivul principal al proiectului dumneavoastră.

Cum solicităm informații și cât de greu e să faci advocacy?

Advocacy este cuvânt încifrat pentru mulți, așa cum sunt multe dintre cuvintele noi pe care le folosim. Dar nimic nu e chiar așa cum pare, prin urmare astăzi vă povestesc despre noțiunea de advocacy, care în sine provine de la verbul to advocate, care înseamnă „a susține o cauză”. Ei, dacă punem problema așa, parcă nu e chiar Citește mai mult
Cum solicităm informații și cât de greu e să faci advocacy?

Senatul României a decis pedepse mai aspre!

A fost votată în unanimitate o propunere legislativă ce prevede modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală, privind o serie de modificări în cazul abuzurilor sexuale împotriva minorilor, inclusiv înăsprirea pedepselor, astfel încât să nu mai poată fi impusă suspendarea ori amânarea executării. De asemenea, sunt modificări legislative și privind traficul de persoane, coruperea sexuală sau Citește mai mult
felicitare
facebook youtube