Newsletter martie 2019

FOCUS

FOCUS are ca scop sprijinul organizatiilor catolice cu informatii din domeniul social. Acest newsletter este un instrument de lucru din cadrul proiectului de Lobby si Advocacy din cadrul Confederatiei Caritas Romania.

Proiect de Hotărâre pentru modificarea anexelor la Hotărârea Guvernului nr. 798/2016 privind aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi “Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate” și la Hotărârea Guvernului nr. 193/2018 privind aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi “Înfiinţarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie specială a copilului către sistemul de protecţie a persoanelor adulte cu dizabilităţi”

16-18 Aprilie – exchange workshop on the Rights and Protection of Children Left Behind by Parents Migrating for Work

6-7 mai ANPDCA organizeaza Conferinta Internationala pentru Participarea Copiilor la luarea deciziilor, la Bucuresti